Τους έχουμε συνηθίσει τους Ολυμπιονίκες μας, όχι μόνο να μας δοξάζουν διεθνώς με τις εξαιρετικες αθλητικές τους επιδόσεις, αλλά να έχουν και έντονη φιλανθρωπική δράση και άλλοτε να τρέχουν μαραθώνιο για τους σκοπούς του «Οράματος Ελπίδας», άλλοτε να επισκέπτονται τα άρρωστα παιδάκια στο Νοσοκομείο Παίδων, ή στο Ιασώ, άλλοτε να επισκέπτονται απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την διάδοση του αθλητισμού και άλλοτε να γίνονται «μοντέλα», όπως πρόσφατα στην φιλανθρωπική εκδήλωση του σωματείου «Καλλιπάτειρα» με σκοπό την ενίσχυση της εθνικής μας ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης! Αυτή τη φορά οι Ολυμπιονίκες μας θα κάνουν πάλι τα μοντέλα με ρούχα του οίκου μόδας «Τρανούλη», προκειμένου να ακουστούν οι φωνές διαμαρτυρίας και να πουν… «Take Me Home» για τα δημιουργήματα- αριστουργήματα της αρχαιότητας και γενικά της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς που κλάπηκαν!

Εύη Μωραϊτίδου, Βούλα Κοζομπόλη, Ειρήνη Αϊνδηλή

«Ο πολιτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αθλητισμό από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι Ολυμπιονικες ξεκινάμε την καμπάνια “take me home ” με τον οίκο Τρανούλη από το Βρετανικό μουσείο και η καμπάνια θα συνεχιστεί σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και μουσεία και με την συμμετοχή πολλών Ολυμπιονικών. Στόχος μας η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το θέμα και βέβαια ο επαναπατρισμός των κλεμμένων όπου κι αν βρίσκονται», μας δήλωσε η Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη.

O Οίκος Μόδας Τρανούλη, μέσα στα 30 χρόνια επιτυχημένης και σοβαρής παρουσίας στο χώρο της υψηλής ραπτικής με δεκάδες διακρίσεις σε διεθνή events, ξεκινά, μέσω της μόδας, το κίνημα διαμαρτυρίας για την επιστροφή των Γλυπτών στην πατρίδα τους με παραστάσεις διαμαρτυρίας, σε διάφορα μουσεία του κόσμου και όχι μόνο.

Αυτή η διαμαρτυρία θα αρχίσει από το Βρετανικό Μουσείο. Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Αθηνά Τρανούλη επισημαίνει ότι στο Βρετανικό μουσείο υπάρχουν κάποια από τα πιο ωραία γλυπτά της ελληνικής κληρονομιάς και ευχαριστεί πολύ τους πρωταθλητές μας για τη στήριξη στην προσπάθεια.

Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν σε διάφορα μουσεία του κόσμου και με πρωτοστάτες τους Ολυμπιονίκες μας είμαι σίγουρη ότι η φωνή διαμαρτυρίας θα είναι πολύ ισχυρή και θα ακουστεί στα πέρατα του κόσμου! Εύχομαι η σημαντική αυτή προσπάθεια να καρποφορήσει και να επιφέρει τα δέοντα αποτελέσματα…

Leave a Reply